Thursday 20 March 2008

Köhköhköh

Olen ollut koko alkuviikon kuumessa ja nyt äänikin on mennyt joten kähisen vain omiani. Tosi normaalia touhua. Mutta selvisin kuitenkin elämäni ensimmäisistä Fallasista (toisessa postauksessa lisää).
Poen siis aivan tavallista flunssaa, mutta minullehan tämä on ensimmäinen kerta, joten aika piinaa on. Kahta asiaa olen saanut ihmetellä oikein kunnolla tämän päivän aikana.
Poikaystäväni on yleensä erittäin huomaavainen henkilö mutta jostain kumman syystä hän jätti viime yönä makuuhuoneemme parvekkeen oven auki. Heräsin siinä neljän viiden maissa siihen että luulin olevani jääkaapissa. Herra sai luvan mennä laittamaan oven kiinni, eikä ollut kuulemma tahallaan yrittänyt tuottaa minulle keuhkokuumetta.
Espanjassa ei taideta tuntea yskälääkettä. Yskiessäni keuhkojani pihalle kaikki olivat lähettämässä lääkäriin antibioottikuurille. Kun mainitsin yskälääkkeen, yleinen reaktio oli "mitä se on? ei me sitä koskaan käytetä vaikka yskiminen olisi jatkunut kuukauden" (no hei, ehkä siksi se ei ole hellittänyt?). Onneksi apteekin neiti löysi minulle varaston pimeimmästä nurkasta (hyvänmakuisen) yskälääkkeen. Yllätys, yllätys- noin kahdeksan tuntia myöhemmin yskä on parantunut huomattavasti.

No comments: