Friday, 1 April 2011

Våga vägra fredagsmys

Wikipedia tells us that “fredagsmys” is an activity where all the family gathers on Friday night to celebrate the end of the work week. They eat takeaway, candy and may take a drink or two. Tv-watching is essential.

It sounds so very pink and fluffy. And so awfully boring. Maybe I’m still too young to appreciate these kinds of things, but I don’t see the point in making such a big deal of watching telly and eating candy on a Friday.

3 comments:

Satu said...

Ehkä pointti löytyykin ihan muualta? Että kiireisen viikon jälkeen rauhoitutaan viettämään hetki mukavaa aikaa läheisten kanssa... Voithan sinä kehittää ihan oman perjantairuutiinin, ihan ilman mitään pinkkiä ;)

Zsuzsi said...

No, kyllä mä sen verran tajuan että ihmiset haluaa nauttia perjantai-illastaan kovan työviikon jälkeen... mutta kun "kaikki" ruotsalaiset (ja wannabe-sellaiset) vauhkoavat että "voi kuuuuuinka ihanaa, fredagsmys sitä ja fredagsmys tätä" ja jotenkin koko vauhkoaminen vaikuttaa niin epä-aidolta, pitää vakuuttaa koko maailmalle, että elämä on koko ajan niiiiiin ihanaa, ja tuo fredagsmys kruunaa kaiken... Hyvähän se kuitenkin on jos elämä todellakin on niiiiiiiiiiiiiiiiin ihanaaaaaaaaaa :)

Satu said...

Minen ollut kuullutkaan moisesta käsitteestä aiemmin :) Aattelin vain, että siitä jäisi ihania muistoja lapsille, vaikka jostain "pitsaperjantaista", tms. Meillä kun ei moisia ollut ikinä koko perheen kesken (isä tuntui olevan töissä 24/7).s