Saturday, 18 October 2008

Bravas


Patatas Bravas & Berberechos (sydänsimpukoita)



Bravas on sellainen ruoka josta kaikki pitävät, ja äitini pitämissä juhlissa niistä tulikin oikea hitti, ruokaohjetta pyysivät sekä naiset että miehet. Kyseessä onkin ihan tuikitavalliset perunat ihanan aiolin sekä mausteiden kera.
----

x kpl perunoita: riippuu monelleko sitä ruokaa tehdään. Huom: Espanjassa tätä syödään yleensä monen muun tapaksen kanssa.

Paljon ruokaöljyä. Perunat keitetään öljyssä.

Kuumenna öljy kuunnes se on tosi kuumaa, lisää perunat. Perunat saavat olla öljyssä kunnes ovat kullanväriset. Sisältä niitten tulee olla erittäin pehmeän makuisia.

Päälle joko paprikajauhetta tai cayenne-pippuria, sekä alliolia (aioli/ajoaceite).

Allioli kuten sitä täällä syödään:

kokonainen valkosipuli (kuitenkin kuorittuna)
2 kuppia oliiviöljyä
munan keltuainen (tai koko muna)*


murskaa valkosipuli
lisää muna, ja vatkaa
kaadaa siihen ölljy (hitaasti, samalla vatkaten)
lisää vähän sitruunan mehua ja valkopippuria

Alliolin koostumus tulisi olla majoneesimainen

*Espanjan itärannikolla muna ei kuulu perinteiseen allioliin.

No comments: