Monday 18 August 2008

På västfronten massor med nytt

Minä en millään halua ole rasistinen mutta varsinkin ahvenanmaalaisia kohtaan minulla on mitä ihmeellisimpiä ennakkoluuloja (tai sitten ne on ihan täyttä totta, olenhan minä kuiten asunut siellä 19 vuotta).

Iltasanomat tiedottaa:

"Uusi vaarallinen huume on noussut ahvenanmaalaisten nuorten suosioon kesän aikana. Nuoret ovat käyttäneet keskushermostoon vaikuttavaa mephedronea erityisesti juhlissa."


Ensimmäinen ajatukseni oli: ai jaa, ihan niinku ne tarvitsivat jotain tuollaista.

Siis oikeasti. "Rasismista" puheen ollen, Espanja taitaa olla poliittisesti epä-korrektisin maa tähän mennessä. Eilen ihmiset leikkivät innoissaan aasialaisia telkkarissa (siis vetivät sormillaan silmiään vinoksi) ja ihmettelivät miksi Iso-Britanniassa oli noussut samasta asiasta kamala hulabaluu. No miksiköhän? Ehkä sen takia että Britanniassa asuvat vähemmistöt elävät täysin eri elämää kuin valta-väestö. Tuossa ihanan sekamelskaisessa maassa on niin paljon ongelmia joiden juuret löytyvät rasimista ja monikulttuurisuudesta ettei kenellekään järkipäiselle tulisi mielenkään "leikkiä kiinalaista". Ja kannattaa ehkä muistaa myös sellainen mitätön seikka kuin kolonialismi aka suurudenhulluus (johon Espanja ei tietenkään koskaan ole syyllistynyt). Nyt on siis payback time.

No comments: